top of page
UpliftEpicNightSkies6.jpeg

Ihmeitä tekevä anteeksiantamisharjoitus

Olen kirjoittanut anteeksiantamisen merkityksestä omien kokemusteni pohjalta blogissani Ihmeitä tekevät sanat. Tuon kokemuksen myötä opin konkreettisesti miten valtava voima anteeksiantamisella on. Eikä kyse ole nyt sellaisesta anteeksiantamisesta, jossa ns. syyllinen pyytää anteeksi syyttömältä (ts. egojen valtapeli), vaan omassa mielessä tapahtuvasta hiljaisesta anteeksiantamista. Elämä voi muuttua täysin toisenlaiseksi, kun alkaa tekemään mielessään aktiivista anteeksiantamista niitä ihmisiä, tilanteita tai asioita kohtaan, jotka triggeröivät, ts. nostavat itsessä vihan, ahdistuksen, kaunan, pettymyksen tai jonkin muun negatiivisen tunteen pintaan. Anteeksi voi antaa ihan kaiken, jos vain haluaa. Ja yleensä haluaa, kun ymmärtää sen uskomattomat vaikutukset. Ihmeiden oppikurssia lainaten: "Oletko mieluummin oikeassa vai onnellinen?"

Anteeksiantaminen tapahtuu omassa mielessämme, koska ei ole tarkoituksenmukaista ilmoitella ihmisille antavansa heille anteeksi, eikä se heitä välttämättä kiinnostaisikaan. Toisaalta he eivät useinkaan edes tiedä loukanneensa tai voivat olla jo edesmenneitä. Me emme voi myöskään tietoisesti tietää, mitä kaikkea anteeksiannettavia asioita kannamme myös alitajunnassa, koska nämä asiat sijaitsevat... alitajunnassa, ts. tiedostamattomassa osassa mieltämme. Lukemalla (hiljaa mielessä tai ääneen) tai kuuntelemalla anteeksiantamisharjoitusta päivittäin, jopa nukkuessakin, alkaa pikkuhiljaa vapautumaan mm. kielteisistä tunnesiteistä ja muusta painolastista. Saattaa jopa huomata paranevansa krooniseksi luokitelluista sairauksista. Miksikö? Siksi, että sanoissa on voimaa ja nämä sanat koodaavat alitajuntaan uudenlaisen viestin. Ne auttavat päästämään irti katkeruudesta, vihasta ja epäilyistä, jolloin voi vapautua näkemään elämänsä ja mahdollisuutensa ihan toisin. Vain kokeilemalla anteeksiantamisen voimaa, voi jokainen nähdä sen vaikutukset omalla kohdallaan.  

On olemassa monenlaisia harjoituksia ja mantroja auttamaan anteeksiantamisen polulla, ja luonnollisesti jokainen voi tehdä myös itse omanlaisensa. Itseni lisäksi moni muukin on saanut valtavasti apua Aila Norlamon tekstiin pohjaavasta harjoituksesta (Elämän oppilapsi kirjasta s. 43) ja siksi haluan jakaa sen. Se on yksi vaihtoehto, josta aloittaa, ja tekstiähän voi aina muokata mieleisekseen.

anteeksiantamisharjoitus
00:00 / 02:42

Annan anteeksi kaikille ja kaikelle, jotka ovat joskus asettuneet minua vastaan. Jokaiselle, joka on käytöksellään tehnyt minut onnettomaksi tai vihaiseksi, annan anteeksi.


Annan anteeksi kaikelle mikä on ulkopuolellani ja myös kaikelle mikä on sisälläni. Annan anteeksi kaiken menneen, nykyisen ja tulevan.MINÄ ANNAN ANTEEKSI KAIKEN


Annan anteeksi kaikille, joiden nimi herättää katkeruuden tai vihamielisyyden tunteita minussa ja jokaiselle, joka herättää mielessäni kalvavan levottomuuden. Annan anteeksi muille mitä tahansa he ovatkaan tehneet minua kohtaan. Annan anteeksi myös sen mitä he ovat tehneet toisille.


Ennen kaikkea annan anteeksi itselleni. Kukaan ei määrää minulle kovaa kohtaloa – Ei Jumala eivätkä muut ihmiset – minä teen sen itse.


Olen tullut maan päälle oppiakseni antamaan anteeksi, ei niinkään kenenkään muun kuin itseni takia.


Anteeksianto on henkinen asenne. Se on voimakas. Se pystyy parantamaan sairauteni. Anteeksianto on kehittymistä. Se pystyy tekemään surevasta iloisen ja poistamaan kaikki patoumat alemman minäni ja korkeamman itseni väliltä. Se antaa tilaa todelliselle itselleni.

Tässä vähän pidempi Anteeksiantorummutus, jossa on tilaa myös pelkälle rummutukselle. Asettaudu tämän meditatiivisen rummutusmatkan ajaksi miellyttävästi joko makuulleen tai istumaan, ja kuuntele mieluummin luureilla. Ole vaan ja tarkkaile, mitä sinussa tapahtuu, mistä tulet tietoiseksi. Pysähtymällä päivittäin anteeksiantamisen äärelle, saatat huomata positiivisia muutoksia elämässäsi nopeastikin. Olisin kiitollinen, jos voisit laittaa minulle kokemuksistasi viestiä sähköpostitse 🙏❤

Anteeksiantorummutus
00:00 / 09:05

Voit myös tehdä esim. tälläistä mielikuvaharjoitusta anteeksiantamiseen ja irtipäästämiseen: 

Kuvittele että seisot korkealla jyrkänteellä ja katselet jalkateriäsi.

Ne ovat ihan jyrkänteen reunalla, josta avautuu ikuisuudelta tuntuva pudotus.

Seisot tyynenä ja rohkeana.

Tätä hetkeä olet odottanut. Ja nyt on tullut aika. Tiedät sen joka solullasi.

Vihdoinkin!

Suljet silmäsi. Tunnet tuulen kasvoillasi ja vedät ilmaa keuhkoihisi.

Sanot ääneen: "Annan anteeksi."

Sitten levität kädet kuin siivet sivuillesi ja samalla kun kaadut tyhjyyteen sanot:

"Olen päästänyt irti."

Tämän meditaation tarkoitus on auttaa kääntämään huomio sisäänpäin ja vahvistaa yhteyttä sydämen viisauteen.

Sydänmeditaatio
00:00 / 28:00
bottom of page