top of page

Rauha skyperyhmä - vertaistukea ja keskustelua ajan hengestä 

Jäätkö yksin ajatustesi kanssa? Kukaan läheinen ei ymmärrä? Koetko syrjintää tai pelkoa työpaikan menettämisestä, koska et halua ottaa kokeellista piikkiä tai epäiletkö saaneesi siitä haitan, jota lääkäri ei tutki? Pelottaako sinua, mitä maailmassa tapahtuu tai millaiseen tulevaisuuteen olemme matkalla?

Kohtaan jatkuvasti ihmisiä, jotka ovat huolissaan ja stressaantuneita kahtiajakautuneesta maailmasta, jossa parhaillaan elämme. Syyttävä sormi on herkässä näkemyserojen takia, ja perheitä ja ystävyyssuhteita hajoaa. Tämä aika näyttää nostavan pintaan tunteita ja reaktioita, joista osa voi tulla itsellekin yllätyksenä. Ne ovat varjojamme, jotka tulevat näkyviksi ja hyvä niin, sillä muuten ne häiritsevät sisäistä rauhaa. Kun löytää rauhan itsestään, luottamus kasvaa ja näkökulma elämään muuttuu.

Rauha.JPG

Olen kokenut kaksi mullistavaa kriisiä, joiden aikana kävin läpi helvetin. Matto kiskaistiin jalkojen alta ja koin sekasortoa, jossa kaikki tuttu ja turvallinen katosi. Ensimmäisessä kriisissä pelkäsin kuolevani, toisessa halusin kuolla. Molemmat kokemukset veivät minut kaoottisten tunteiden sekamelskaan, johon kadotin itseni. Kummallakin kerralla havahduin tilastani rakkauden ja myötätunnon koskettaessa minua. Se toi sisäisen rauhan ja luottamuksen tilan. Tämän myötä pystyin hyväksymään sen mitä koin, eikä pelolla ollut enää otetta minuun. Vaikka kokemukset ikäviltä tuntuivatkin, niin jälkeenpäin näin ne toisin. Olin kiitollinen niistä. Ne ravistelivat näkemään oman potentiaalini ja vapauttivat olemaan aito oma itseni ilman velvollisuuden tunnetta tai huolta muiden arvosteluista.

Koen, että elämme tällä hetkellä globaalia kriisiä. Edellä kuvaamieni kokemusten takia en osaa olla huolissani. Kaikki on vain väliaikaista, ja se mikä nyt tuntuu ikävältä tai ahdistavalta on kuitenkin tarpeellista, jotta me ihmiskuntana voimme astua pelon ja sekasorron maailmasta rakkauden ja rauhan maailmaan. Takertuminen vanhaan, tuttuun ja turvalliseen tekee tästä siirtymästä ja irtipäästämisestä vain haasteellisemman. Vanhoista ehdollistumista ja uskomuksista luopuminen ei välttämättä ole helppoa egolle, mutta kun se vihdoin laskee aseensa on mahdollista saavuttaa rauhan tila. Tämä on sisäinen kasvuprosessi, transformaatio, mikä tuo takaisin omaan sydänkeskukseen. Tällöin omia valintoja ohjaa Rakkaus.

Koska moni kaipaa nyt vertaistukea, peiliä ja ylipäätään keskustelua tulevasta, otin kopin. Jos haluat osallistua maksuttomaan Rauha - skyperyhmään, niin lähetä minulle mailiini maiju.saariniemi@me.com lyhyt esittely itsestäsi ja kerro, miksi haluat olla mukana. Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan ja verkostoitumaan 🤗

bottom of page